Chinese filmladder 18-25 januari

in de bioscoop:

Retroperspectief van Edward Yang, zie http://www.eyefilm.nl/edward-yang-eerbetoon-taiwanese-filmer. De regisseurs van wat later de Taiwanese New Wave zou gaan heten, waren toen nog jonge filmgekken die met weinig geld films probeerden te maken.  Ze hingen veel rond in het roemruchte café/eethuis Talking Heads (Tanhuatou) in Taipei, dat later uitgroeide tot een soort bedevaartsoord voor filmfans. YI YI (2000) is misschien wel Yangs mooiste en meest ontroerende film, over families en gemiste kansen. Meer over het retrospectief  http://www.tropentheater.nl/edward-yang, en de vertoningsdata in  Maastricht.

filmfestivals:

Internationaal Filmfestival Rotterdam 2013: 23 jan-3 feb: diverse Chinese films in het programmaonderdeel Spectrum zijn al bekend: ALONE van Wang Bing (bekend van de meesterlijke documentaire Tiexiqu: West of the Tracks) en WHEN NIGHT FALLS van Ying Liang. Uit Hongkong: de komedie VULGARIA van Pang Ho-Cheung. In het programmaonderdeel Bright Future te zien: POOR FOLK, van Midi Z (Taiwan/Myanmar) en FOUR WAYS TO DIE IN MY HOMETOWN (Chai Chunya). Het volledige programma wordt op 17 januari gepubliceerd  (bijv. in de Volkskrant).  Zie ook aparte post.

op de televisie:

 internet: